Nieuws

22
sep

De Rosenbauer HEROS-matrix: licht en comfortabel

 

 

Rosenbauer Heros Matrix redding

Meer comfort en veiligheid

De Rosenbauer HEROS-matrix werd speciaal ontwikkeld voor de bestrijding van bosbranden, technische interventies en reddingsoperaties. De Rosenbauer HEROS-matrix is gecertificeerd volgens de nieuwste normen prEN 16471:2013 voor bosbrandbestrijding en de prEN16743:2013 voor technische interventies. De helm werd eveneens getest volgens de ISO 16073 (persoonlijke beschermingsuitrusting voor brandweerlieden in open terrein).

Licht en ergonomisch

Met een gewicht van minder dan 1.000 g is de nieuw Rosenbauer HEROS-matrix een echte lichtgewicht. Het lage gewicht zorgt voor een ideaal draagcomfort, zeker tijdens lange werkzaamheden. De helm kan gedurende een lange tijd gedragen worden zonder belasting van de nekspieren. Ondanks dit alles zijn er geen beperkingen wat betreft veiligheid. Eveneens draagt het ergonomische design bij tot het draagcomfort. De binnenhoogte van de helm is regelbaar via inwendige strips en het binnenwerk van de helm is regelbaar via een draaiknop zoals bij de ander Rosenbauer Heros modellen.

Extra accessoires voor de Rosenbauer  HEROS-matrix

Afhankelijk van het gebruik, kan de Rosenbauer HEROS-matrix voorzien worden van bijhorende accessoires. Een vlamwerende neklap is beschikbaar evenals een krachtige PIXA 3 helmlamp. Men kan kiezen tussen twee type vizieren: een volgelaatsvizier voor de bescherming van het volledige gezicht of een technisch vizier voor de bescherming van de ogen (beide volgens EN 14458:2004). Indien men een speciaal helmdesign wenst, kan de Rosenbauer HEROS-matrix voorzien van rode, zilveren, of gele helmstrepen.