Nieuws

04
apr

De nieuwe Rosenbauer AT

Met de nieuwe AT-serie zet Rosenbauer de standaard in brandweervoertuigen.

Manschappencabine met meer veiligheid en comfort
De ruime geïntegreerde manschappencabine is voorzien van alle veiligheid en confort. Zo kunnen de zitplaatsen worden uitgerust met o.a. geïntegreerde airbags en oranje 3-punts-veiligheidsgordels. Ook zijn alle zitplaatsen leverbaar met een geïntegreerd communicatiesysteem. De deuren van de manschappencabine zijn, afhankelijk van de wens van de klant, geheel of gedeeltelijk vervaardigd uit veiligheidsglas. De glazen deuren zorgen voor natuurlijk licht in de cabine en voor een goed zicht op eventuele obstakels naast het voertuig, voordat men uitstapt. Met de gepatenteerde Rosenbauer draaibare veiligheidstrappen kan de manschappencabine snel en veilig betreden en verlaten worden. Zelfs met ademluchttoestellen.

 

Meer ruimte en laadvermogen
Het nieuwe ontwerp van de opbouw biedt grotere materiaalruimten zonder dat de buitenafmetingen van het voertuig groter geworden zijn. Bovendien is de opbouw van de nieuwe AT nog lichter van gewicht. De nieuwe AT biedt hiermee meer ruimte voor belading en kan uitgerust worden met grotere tanks, zelfs tot een inhoud van maar liefst 7.500 liter.

 

Innovatief verlichtingsconcept
Een groot deel van de inzetten vindt plaats bij schemerlicht of in het donker. De nieuwe AT is daarom voorzien van een innovatief verlichtingssysteem dat gebaseerd is op LED-technologie. De combinatie van verlichting onder het voertuig, rondomverlichting op de opbouw en een nieuwe lichtmast, creëert condities die vergelijkbaar zijn met daglicht. Natuurlijk licht met beperkte schaduw en een gelijkmatige verdeling van het licht over de inzetlocatie, maken het werken in het donker aanmerkelijk eenvoudiger.

 

Eenvoudige bediening
De AT is voorzien van het Rosenbauer CAN BUS besturingssysteem met kleurenschermen in de cabine en de pompruimte. Alle opbouwfuncties zijn in dit systeem geïntegreerd en de bediening van het voertuig en alle systemen is intuïtief en eenvoudig. Met een enkele druk op de knop kunnen essentiële functies geactiveerd worden, zoals de optische en geluidssignalen, het blussysteem, de generator en de innovatieve pijlbalk met tekstaanduidingen aan de achterzijde.

Superieure blustechnologie
Als het op blustechnologie aankomt, zijn het prestaties en efficiëntie wat telt. In de nieuwe AT zijn de tankvolumes (tot maximaal 7.500 liter) en pompprestaties (tot 5.500 l/ min) perfect op elkaar afgestemd en zijn de nieuwe en innovatieve schuimbijmengsystemen onderhoudsvrij. Vanzelfsprekend is de AT leverbaar met diverse geïntegreerde Rosenbauer drukluchtschuimsystemen (CAFS).